Kav Tadımı2021-08-15T17:55:12+03:00

GLENFARCLAS 2006 (İSKOÇYA)

Speyside bölgesindeki damıtımevinin single malt viskisi. Bulgaristan’daki Whisky Rum & Wine Mastertest etkinliği için en iyi şeri fıçılarından seçilerek 2020’de 142 adet özel şişelenmiş. 55.2 derece alkollü.

Kehribar renkli. Burunda ağaçsı, eski ahşap bukeleri belirgin. Damakta olgun kuru meyve, özellikle de kuru kayısı ve tatlı baharat çağrışımları ön planda. Yüksek alkol biraz algılanıyor. Dengeli, olgun, zengin ve kompleks bir viski.

(Piyasada bulunmadığından bir fiyatı yok)

Tadım Tarihi: 24 Mart 2024|Kategoriler: İskoçya, Kav Tadımı, Viski|Etiketler: , |Yorum yok

GLENFARCLAS FAMILY CASK 2009 (İSKOÇYA)

Speyside bölgesindeki damıtımevinin single malt viskisi. Bulgaristan’daki Whisky Rum & Wine Mastertest etkinliği için 2380 numaralı ikinci dolum şeri fıçısından 2019’da 120 adet şişelenmiş. Karamel eklenmemiş, soğuk filtrasyon yapılmamış. 60 derece alkollü.

Kehribar renginde. Burunda ve ağızda ağaçsı ve bitkisel bukelere kuru meyvemsi çağrışımlar eşlik ediyor. Etli dokulu, hafif tatlımsı, tok ve biraz da köşeli bir viski.

(Piyasada bulunmadığından bir fiyatı yok)

Tadım Tarihi: 24 Mart 2024|Kategoriler: İskoçya, Kav Tadımı, Viski|Etiketler: , |Yorum yok

ADELPHI CAOL ILA 2010 12 YILLIK (İSKOÇYA)

Islay adasındaki Caol Ila damıtımevinin 2010 üretimi single malt viskisi bağımsız şişeleyici firma Adelphi tarafından eski şeri fıçısında 12 yıl olgunlaştırılmış. 2013 yılında fıçıdan çıktığı gibi 57.4 derece alkolü ile şişelenmiş. Soğuk filtrasyon yapılmamış, karamel eklenmemiş. Gusto Viski Kulübü’nde açıldı.

Koyu kehribar renginde. Füme balıkları andıran isli, iyotsu ve katransı kokulara sahip. Damakta da sağlam yapılı ve etli dokulu, dolgun ve zengin. Sertliğini de hissettiren köşeli bir viski, baharlı ve pişmiş elma çağrışımlı izler bırakıyor.

(Piyasada bulunmadığından bir fiyatı yok)

Tadım Tarihi: 17 Mart 2024|Kategoriler: İskoçya, Kav Tadımı, Viski|Etiketler: , |Yorum yok

CADENHEAD’S GLENTAUCHERS 11 YILLIK (İSKOÇYA)

Speyside bölgesinde 2011’de damıtılıp 11 yıl boyunca eski Pedro Ximenez şeri fıçısında yıllanmış. Tek bir fıçıdan çıkan 294 şişeden biri, 54.6 derece doğal alkollü. Gusto Viski Kulübü’nün “Fıçı Sertliğinde İskoç Maltları” tadımında yudumlandı.

Maun renginde. Burunda çok zengin ve katmanlı; ağaçsı, eski ahşap, sandalağacı, gomalak cilâsı, demli çay, pekmez ve günkurusu kayısı çağrışımlı bukeler hissediliyor. Ağızda etli, sıkı dokulu, güçlü ve ağır, alışılmadık bir yoğunluğa sahip. Damakta deri, meyankökü ve akçaağaç şurubu çağrışımları da algılanıyor. Tadı çok uzun kalan derin ve kompleks bir viski, ideal bir yemek sonrası yudumu.

(Piyasada bulunmadığından bir fiyatı yok)

Tadım Tarihi: 16 Mart 2024|Kategoriler: İskoçya, Kav Tadımı, Viski|Etiketler: , |Yorum yok

THE WHISKY BARON PORT CHARLOTTE 13 YILLIK (İSKOÇYA)

İsli viskileriyle ünlü Islay Adası’nın Bruichladdich damıtımevinde 2007’de damıtılmış single malt viski. 13 yıl boyunca Burgonya’nın ünlü Vosne-Romanée kırmızı şarabı fıçısında yıllandıktan sonra bağımsız şişeleyici şirket tarafından fıçı sertliğinde şişelenmiş. 265 şişenin 232.’cisi, 60.5 derece alkollü. Gusto Viski Kulübü’nün “Fıçı Sertliğinde İskoç Maltları” tadımında açıldı.

Koyu kehribar renginde, bakır kızılı röfleler de seziliyor. Burun “eczalı”, ilaçsı. Gazlı bez kokularına siyah zeytin salamurası, kömür ve balçık çağrışımları eşlik ediyor ve tüm bu ağır kokular hiç rahatsız etmiyor. Damakta burundan daha yumuşak, etli dokulu, tatlımsı nüanslara da sahip. Çok zengin, güçlü; damakta uzun kalıcılıkta. Tek kelimeyle “bomba gibi” bir viski…

(Piyasada bulunmadığından bir fiyatı yok)

Tadım Tarihi: 15 Mart 2024|Kategoriler: İskoçya, Kav Tadımı, Viski|Etiketler: , |Yorum yok

KAVAKLIDERE PRESTIGE NARİNCE 2013 (KAPADOKYA)

Kapadokya’daki Côte d’Avanos bağlarının üzümlerine çok az Tokat Narince’si katılarak yapılmış sek beyaz şarap. Fransız meşe fıçılarda mayalanıp yine fıçıda 9 ay tortu ile dinlendirilmiş. 14 derece alkollü, sınırlı filtre edilmiş. “Türkiye’nin Yıllanmış Şarapları” temalı Gusto Şarap Günü’nde tadıldı.

Koyu altın sarısı renginde. Burun ve damakta olgun elma, nektarin, ananas ve tereyağı çağrışımlı bukelere sahip. Dolgun ve yağlı dokulu, yüksek alkol güçlü gövdenin içinde adeta erimiş. Mükemmel içim olgunluğunda bir beyaz, krema ve tereyağ soslu kabuklu deniz ürünleriyle, özellikle de ıstakoz ve deniz kerevitiyle denenmeli, 1-2 yıl içinde 10-12 derece aralığında yudumlanmalı.

(Piyasada bulunmadığından bir fiyatı yok)

Tadım Tarihi: 11 Mart 2024|Kategoriler: Kav Tadımı, Kırmızı, Şarap, Yerli Şarap|Etiketler: , , |Yorum yok

DOLUCA 90. YIL ŞARABI 2014 (TRAKYA)

1926’da kurulan Türkiye’nin ilk şarap firması Doluca’nın 90. Yılı onuruna 2016’da sınırlı bir protokole armağan ettiği şarap. Yüzde 58 Alçıtepe bağları Cabernet Sauvignon’u, yüzde 37 Denizli-Güney bağları Öküzgözü üzümü, yüzde 5 de Trakya Kızılcaterzi bağları Merlot’su kupajı. 12 ay meşe fıçılarda dinlenmiş, 1.5 litrelik “magnum” boyunda şişede. Karafa alınmadan yudumlandı.

Koyu bordo renginde, kiremitsi röfleler de diskin kenarlarında belirmeye başlamış. Burunda ilkten baharlı, giderek kurumeyvemsi bukeler de beliriyor. Deri, tütün ve erik kurusu çağrışımlı bukeler damağa da egemen oluyor. Güçlü gövdeli, yoğun ve hâlâ biraz köşeli tanenli, tok içimli ve damakta kalıcı bir kırmızı. İdeal içim olgunluğunda ancak Doluca’nın da öngördüğü gibi 2-3 yıl daha bekletilebilir. Dinlenmiş bir antrikotla denendi ve çok iyi gitti.

(Piyasaya verilmediğinden bir fiyatı yok)

Doluca Şarapçılık A.Ş.
(0212) 213 40 00
[email protected]
www.doluca.com

Tadım Tarihi: 9 Mart 2024|Kategoriler: Kav Tadımı, Kırmızı, Şarap, Yerli Şarap|Etiketler: , , |Yorum yok

JOHNNIE WALKER PURE MALT 15 YILLIK 1990’LAR (İSKOÇYA)

1997’de lanse edilmiş ilk popüler “malt harmanı” viski. 2004’te Green Label’a dönüştü, önce 12 yıllık, sonra yine 15 yıllık olarak üretildi. Islay ve Speyside maltlarının bir karışımı, 43 derece alkollü. Gusto Viski Kulübü’nün “Anılardaki Viskiler” tadımında yudumlandı.

Eski altın renginde. Burunda ağaçsı bukelere tatlı baharat nüansları eşlik ediyor, turba isi ise çok hafif ve geri planda hissediliyor. Ağızda dolgun ve yağlı dokulu, balımsı ve tatlımsı. Single malt tutkunlarını tatmin edecek olgun, zengin ve çok dengeli bir viski.

(Piyasada bulunmadığından bir fiyatı yok)

Tadım Tarihi: 5 Mart 2024|Kategoriler: İskoçya, Kav Tadımı, Viski|Etiketler: , |1 Comment
Go to Top