Türkiye’nin en yeni ve en iyi rakılarını Gusto ile keşfedin…
Gusto Rakı Günü, 26 Mart Cumartesi öğleden sonra Levent’te yapılacak…
Millî içkimiz rakının en yenileri ve en iyileri hangileri? Hangi rakı nasıl içilmeli? Rakıya buz konmalı mı? Rakının en iyi mezesi nedir? “Göbek rakısı” gerçekten var mıdır? Meşe fıçıda yıllanmak, rakıya bir özellik katar mı?
Bu ve bunun gibi rakıyla ilgili merak edilen pek çok sorunun cevabının verileceği Gusto Rakı Günleri’nin en yenisi, 26 Mart Cumartesi 16.30-18.30 saatleri arasında, Levent’teki Şans Restaurant’ın üst katındaki özel salonda yapılacak. Yeni Rakı Giz ve Uzun Demleme, Prototip, Beylerbeyi Razaki, Efe 5 Yıllık, Saki Premium ve Mercan’ın da aralarında olduğu Türkiye’nin en iddialı 11 rakısının karşılaştırmalı olarak tadılacağı seansta rakılara ançüez, tarama, lakerda ve beyaz leblebi gibi klasik mezelerin yanı sıra, sürpriz tadlar da eşlik edecek.
Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın’ın yönetimindeki 2 saatlik tadımın ardından, dileyen konuklarla birlikte Şans Restaurant’ın giriş katında ünlü şef Rudolf Van Nunnen’in hazırlayacağı fiks menülü bir yemek de yenilecek.
Her katılana Türkiye’deki en değerli rakı ile ilgili en değerli kaynak olan Rakı Ansiklopedisi’nin armağan edileceği ve “Rakı Tadımı” sertifikasının da verileceği Gusto Rakı Tadımı için kontenjan 24 kişiyle sınırlıdır. Katılım bedeli, kişi başına 900 TL’dir. Katılım bedeline tadım sonrasındaki yemek dahil değildir.
Rezervasyon için, 0212 237 01 12 – 237 01 17 ya da 0545 353 96 70 no’lu telefonlardan
Sezgin Bolat’ı arayınız.
Ankarada tsnıtım günleri, workshop, atölye çslışmaları yspınız lütfen hep İstanbulda oluyor!!!
1987 yılında dönemin en büyük seyahat acentasında Enfermasyon Memuru olarak başladığım turizm kariyerime 1997 yılında Ülkesel Anadolu Turist Rehberliği kokartını alarak devam ettim.
Uzun yıllar Alman, İngiliz, Rus ve birçok ülke insanına güzel vatanımızı tanıttım, gezdirdim. Ayrıca çok özel V.I.P. gruplara (Interpol World Managers, Alman Gazeteciler Birliği Üyeleri, Alman Katolik Kilisesi Piskoposlarına…) rehberlik ettim.
1998 yılında Almanya’nın kültür turları konusunda lider bir seyahat acentasının Türkiye’de ki tematik Gastonomi turlarında rehber olarak görevime devam ettim. Avrupa’nın ve Amerika’nın beş yıldızlı otel aşçılarını, televizyonda yemek programı yapan aşçılarını ve gazete yemek köşesi yazarlarını, ülkemizdeki yemek kültürü ve medeniyet sofrası paylaşımları noktasında yerel aşçı ve ustalarla buluşturdum.
Organizasyonlarda ve turlarda özellikle gelen misafirlerin milli içkimiz Rakı’ya olan merakları, beğenileri ve ilgileri, beni özellikle bu konuda uzmanlaşmaya yönlendirdi.
Bu tarihten itibaren Osmanlı, Cumhuriyet ve yakın tarihimizde milli içkimiz olan Rakı ile ilgili basılmış tüm kitap ve litaratürü toplamaya, okumaya ve araştırmaya başladım. Bu konuda ki en iyi koleksiyoner ve kaynaklardan biri olmaya gayret ettim.
TEKEL idaresinin öncülüğünde ve katılımın serbest olduğu birçok organizasyonda yer aldım. Özellikle Anadolu turları esnasında bölgesel rakı fabrikalarının gezilmesi ve tanıtılması, üzüm ve anason tarlaları hasatlarında bulundum.
Sosyal medyanın son yıllarda kullanımının artmasıyla birlikte,
Facebook’ta ‘’Sonradan Gurme Rakı Üstadı’’
İnstagram’da ‘Rakı Üstadı’’ sayfasını açtım.
Bilinirliğimin artmasıyla kimi özel organizasyonlarda, workshop’larda ve Özel Üniversite’lerin Gastronomi bölümlerin’de,
‘’RAKI KÜLTÜRÜ ve ADABI’’ üzerine sunumlar yapmaktayım.
Rakı’nın Tarihçesi
Rakı Üretimi ve Çeşitleri
Rakı Masası Adabı ve Kuralları
Rakı Litaratürü ve Yayınları
Rakı Belgeselleri
Anadolu ve Rumeli Mezeleri
Atatürk ve Rakı
Milli İçkimiz Rakı ile ilgili birçok konuda bilgilerimi siz kıymetli Rakı severlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Şerefe…
Kontenjanı 100 kişi yapalım üstadım.